top of page

Kapittel en banket

De bekroning van elk gildenjaar, met intronisaties,

lekker eten en uiteraard fantastische wijnen.

De avond begint traditioneel met het Kapittel: hierbij worden de commanderijleden die dit wensen geïntroniseerd tot Gezel-wijnproever, Meester-wijnproever en Grootmeester-wijnproever.

​

De intronisatie is een plechtig ritueel waarbij de kandidaten verschijnen voor het voltallige bestuur in vol ornaat en zij na het uitspreken van de geijkte intronisatieformule tot Gezel-wijnproever, Meester-wijnproever of Grootmeester-wijnproever 'geslagen' worden. Uiteraard wordt hierna het glas geheven voor een heildronk en stroomt de champagne rijkelijk ter receptie.


​

Garnishing Meals
Festive Dinner Table

Daarna volgt een gastronomisch maal waarbij de aangepaste wijnen natuurlijk centraal staan. Deze avond staat dus echt in het teken van ontspanning en sociaal contact tussen de leden en hun gasten. Tijdens de lustrumjaren nodigen wij bovendien wijnboeren uit om extra luister te geven.

 

Hoeft het gezegd dat deze avond telkens weer niet alleen een œnologisch genoegen is, maar tevens een hechte vriendschappelijke en gemoedelijke band smeedt onder de leden?

bottom of page